sobota, 8. december 2012

Monte Brancot


Rad imam samoto.
In manj znane hribe in bolj zakotne kraje.
In če so ti hribi in kraji malce dlje od daleč, nič ne de. 

Minulo soboto sva se iz znanega Humina povzpela na malo znano monte Glemino, v petek pa sva se iz manj znanega Braulinsa povzpela na še manj znani monte Brancot.

In če sva minulo soboto na samo sedemsto in še nekaj metrov visoki Glemini zmogla narediti petsto višinskih metrov,  nama jih je tokrat na tisoč in še nekaj metrov visokem Brancotu uspelo narediti kar osemsto.  Sva pač začela malo nižje in šla malo višje kot zadnjič.

Tokrat je bila najina pot označena s št.837.


Vodila naju je po gostem gozdu, zdaj po desnem in kasneje po levem boku hriba. Vmes je bilo nekaj strmejših odsekov in višje, malce pod nekakšnim sedelcem, je bila tudi malce razdrta. Od sedelca do vrha je bilo na in ob poti nekaj manjših snežišč, katera pa so nama bila bolj v zabavo kot v nadlego. Malo pod vrhom, ko sva stopila iz redkega gozda na plano, pa naju je na nebu pozdravilo nekaj deset beloglavih jastrebov.  Čudovito.  Dolgo časa so jadrali nad nama in tudi oni so nama bili bolj zabavni kot nadležni. Tokrat sva se s sončkom na vrhu zgrešila; imela sva ga nekaj malega na pot navzgor in na poti navzdol, na vrhu pač ne.

































 





Nazaj grede  sva si ogledala čudovito cerkvico San Michele dei Pagani iz trinajstega stoletja.

Ko sva bila na Glemini nad Huminom, sva pogledovala preko nižine in si ogledovala Brancot.  Danes, na Brancotu,  sva pogledovala  proti Huminu in goram nad njim.


Kdo bi vedel, kam naju bo pot v prihodnje zanesla ?



Ni komentarjev:

Objavite komentar