Lepšega dne si ne moreš želeti.
Mi trije, res smo se ujeli in se krasno razumemo, čudovit izlet na goriško in zatem na obalo, malo tega in onega in kot vrhunec dneva obisk Sirkovih in njihove restavracije Trattoria al Cacciatore.
Za začetek obisk v Solkanu, ikebana in svečka za Majo, potem izlet v Krmin in razvajanje v La Subidi, popoldan in zvečer pa Gradež, krasen sprehod iz Pinete v centro storico, seveda s kavico na obali in sončnim zahodom ob morju.
Degustazione da 7 portate, božansko kulinarično razvajanje, brbončice so predle od ugodja, oko se kar ni moglo načuditi, kako umetelno je bil vsak hod postrežen. Nekaj ur je minilo kot bi mignil, kar verjeti nismo mogli, da čas tako hitro teče.
Sušena jelenova divjačina. Grozdne jagode in foie gras.
Toč in brajde. Mehka polenta, stopljen montaški sir, maslo iz planšarije in tanka rezina foie gras.
Drobtine testenin, bučke in bučkini cvetovi, sveži jurčki.
Okusi tržaškega zaliva med srečanjem G8 v Trstu. Sirek (žito) po domače, sezonska zelenjava in fižol z dišavo sardonov.
Hrustljave prsi pegatke s hruškami in dodatkom cimeta in navadnega tolščaka (portulak).
Domači sorbet z dodatkom Sirkovega kisa.
Jelen, postrv in pistacija. Jelenov hrbet pečen na žaru, rožnat in sočen. Ikre postrvi in okus pistacije.
Jabolko z vanilijevim sladoledom in cimetom, prelito s toplim jabolčnim žganjem Calvados.
Hvaležen obema za prijetno družbo, krasen dan in dragocen spomin.
Ni komentarjev:
Objavite komentar