petek, 6. avgust 2021

Cerkniško jezero-Rakov Škocjan (kolesarjenje)

Veliki srpan, sreda 4.8.2021 

S plohami in nevihtami še kar ni konec, zato sem zopet sedel na kolo. Odpeljal sem se v Cerknico, parkiral v Dolenjem Jezeru in se od tam s kolesom odpeljal v Rakov Škocjan. Le tega sva obiskala s princesko pred dvema letoma, takrat sva si vzela čas in si ogledala skoraj vse naravne znamenitosti, zato je bil današnji potep rekreativne narave. To je, šlo mi je predvsem zato, da se pošteno razmigam in nadiham svežega zraka, seveda tudi, da se mi med potepom utrne kaka ideja za prihodnji potep v teh koncih. 

Takoj za parkiriščem sem zapeljal na makadam, le ta me je spremljal ves čas, le na koncu, v Dolenji vasi, sem bil kratek čas na asfaltu. Ker je v minulih dneh deževalo, ceste niso bile prašne, zato je bilo kolesarjenje res prijetno. Za vasjo Otok sem zavil desno, na nadaljnji poti sem sledil oznakam za "kolesarska pot Jezerko" (klikni za opis poti). Do Rakovega Škocjana so bile ceste "razgibane", s kar nekaj strmejšimi klanci sem moral opraviti, spusti na drugi strani so bili seveda prijetnejši. Če je na začetku potepa padlo nekaj kapelj dežja in sem se bal, da bom moral vedriti, je kmalu za Otokom posijalo sonce in dan je postal prav lep. Do glavne ceste, ki pripelje gor iz Cerknice, prometa skorajda ni bilo, v Rakovem Škocjanu pač, še največ je bilo tujih registracij. Naredil sem krog po krajinskem parku, vmes malce počil, potem pa odkolesaril nazaj do glavne ceste in po njej nadaljeval proti Dolenji vasi. Navkljub makadamu je navzdol letelo, da je bilo veselje, če ne bi bilo nekaj malega nasprotnega prometa in če bi že poznal cesto, bi zagotovo še hitreje. V vasi sem za gasilskim domom zavil na stransko cesto in se po njej vrnil na izhodišče.

























Zadovoljen s prijetnim potepom sem se odpeljal domov, prepričan, da se v te konce kmalu vrnem. Pravzaprav se zna zgoditi, da se bom vračal, saj je okoli jezera še kup zanimivih cest, krajev, ne nazadnje tudi hribov, ki so dosegljivi (tudi) z biciklom, ne samo peš.

Ni komentarjev:

Objavite komentar