sobota, 15. avgust 2015

Königssee - St. Bartholomä

Kaprun - Zell am See , počitnice , 7.dan

Kava je bila močnejša, kot je bila minule dni in s precej manj mleka kot običajno, ker mi ga je zmanjkalo. Princeska se ni zavila v mojo spalno vrečo in ni sedela pod mizo in čakala na odhod, temveč je stopicala okoli avta in čakala, da skoči v svoj boks. Kot da bi slutila, da naju čaka nekaj prav posebnega.

Rogljičke, sadje in pijačo sem dal v nahrbtnik, kjer so že bile brisače in kopalke (moje, princeska jih nima), na Garminu sem spremenil državo in vnesel naslov, potem pa sva odpotovala na najin zadnji počitniški potep. 

Promet je bil sila redek, tako da sva hitro nizala kilometre proti najinemu cilju. Še preden je minula ura vožnje sva že bila v Nemčiji, pol ure kasneje pa že prispela v Schönau am Königssee. 


Primerno zgodnja ura se nama je obrestovala tako pri parkirišču, kjer sva parkirala najbližje jezeru, kot pri vožnji z ladjico, saj sva se z njo peljala že nekaj minut po nakupu vozovnic. Tudi princeska je dobila svojo vozovnico, na kateri sicer ni pisalo princeska ali Cathy temveč "hund", a se vsled tega ni prav nič pritoževala. 




Med vožnjo do cerkve St. Bartholomä je princeska spala, le sredi vožnje, tam kjer je čolnar zaigral na trobento, da smo poslušali njen odmev, se je oglasila z glasom kot bi zavijala v luno in s tem v smeh spravila skoraj vse na čolnu. Zanimivo je bilo slišati zgodbo o Watzmannu, njegovi ženi in otrocih, še lepši so bili pogledi na njegovo vzhodno ostenje, od koder koli že si ga pogledal. 



Ko smo prispeli, je prvo zaplavala, da se je malce osvežila, potem pa sva se odpravila na sprehod po krožni poti, ki je večinoma potekala po gozdu, kjer ni bilo pretirano vroče. Med sprehodom sva blizu slikovite kapelice pojedla rogljičke in se odžejala v mrzlem potoku, ki je tekel pod mostom. 






Ko sva se vrnila, sem si jaz ogledal notranjost cerkve St. Bartholomä, princeska pa me je počakala v senci pred vhodom. 



Potem sva se odpeljala nazaj in ker nazaj grede ni bilo igranja na trobento, je princeska vožnjo prespala, ne da bi se zbudila. V pristanišču je bila že precejšnja gneča, ko smo se vrnili, zato sva jo hitro ubrala proti razgledni točki imenovani "malerwinkel", kar prosto prevedeno pomeni slikarski kot. Od tam naj bi bil najlepši pogled na jezero in razgled je bil res čudovit, tako da zlahka verjamem, da je kak slikar ali več njih tam iskal motive za svoja dela. 




Tam blizu sva se spustila do jezera, kjer sva poiskala samoten kotiček in z največjim veseljem zaplavala v kristalno čisti in prijetno topli vodi. Po plavanju sva se okrepčala s sadjem, nekaj malega popila in se nato odpravila proti avtu. Preden sva odpotovala nazaj v najin počitniški dom, sva se še malce sprehodila po vasici in bližnjem parku.





Krasen počitniški dan sva preživela, gneči in vročini navkljub. Lepo se bo nekoč vrniti v te kraje, preživeti nekaj dni v bližnjem Ramsau in narediti turo ali dve v narodnem parku Berchtesgaden. 

=> fotografije Königssee - St. Bartholomä

Ni komentarjev:

Objavite komentar