sobota, 15. avgust 2015

Krimmlski slapovi ( Krimmler Wasserfälle )

Kaprun - Zell am See , počitnice , 4.dan

Srkal sem vročo kavo z veliko mleka in grizljal slastne sadne piškotke, ki so glasno hrustljali, princeska pa kar ni in ni hotel priti iz šotora. Raje se je potuhnila v mojo spalno vrečo in se delala nevidno.

Najin počitek je take sorte, da ni poležavanje v stilu "dolce far niente", temveč se raje česa manj napornega lotiva. Tudi krajšega. Zato sva se danes odpravila v Krimml z namenom, da si ogledava znamenite Krimmlske slapove, se povzpneva vrh njih in še malce naprej po dolini  Krimmler Achental. Ker uradni podatki govorijo o 350.000 obiskovalcih letno, sva gnečo pač vzela v zakup.


Parkirišče najbližje slapovom je bilo skoraj prazno, ko sva prispela tja in tudi na vhodu, kjer plačaš vstopnino, ni bilo pretirane gneče. Že dan poprej sem se odločil, da si bova slapove in okolico ogledovala drugače, kot si jih večina njih in sicer med potjo navzdol. Zato sva se v prijetno hladni senci dreves brez postankov vzpenjala proti vrhu zgornjega slapu in vse razgledne točke pustila vnemar. 




Ko sva prišla na vrh, sva po cesti nadaljevala po dolini Krimmler Achental naprej, vse do lepega kotička ob reki, katerega sva soglasno določila za konec najinega potepa. V mrzli vodi sva se malček osvežila, potem pa sva si v senci privoščila nekaj okrepčila in nekaj počitka. Četudi sva bila v senci in čeravno je tik poleg tekla mrzla reka, je bilo vročino še kako čutiti. 




Spočita, osvežena in okrepčana sva se odpravila nazaj in v sestopu pričela z ogledom naravnih znamenitosti. Ogledala sva si vsa razgledišča, katera so, vključno z drugimi podatki, lepo opisana na:


Da je bil ogled opravljen v sestopu, se je pokazalo kot imenitna ideja ; bistveno manj utrujajoče se je bilo ustavljati navzdol grede, če je bila ponekod pretirana gneča sva skrajšala korak in šla počasneje ali se celo umaknila v gozd ob poti in malce počila in ker sva bila zjutraj zgodnja in navzgor grede hitra, sva sestopala skorajda sama.






Pot ob slapovih je čudovita in kar kliče po ponovnem obisku pozimi, recimo takrat, ko je snega do kolen in mraz grize do kosti.

Pohodniško izletniški dan sva zaključila z osvežujočim plavanjem v jezeru Zeller See.

=> fotografije Krimmlski slapovi

Ni komentarjev:

Objavite komentar